Prețul libertății este vigilența eternă

DEX online va participa astă-seară la mitingul din Piața Revoluției, pentru a protesta împotriva acțiunilor USL din ultimele zile, care amenință grav statul de drept.
Ne implicăm fără tragere de inimă în evenimente politice. Într-o zi normală, am prefera să facem ce știm mai bine: să lucrăm la dexonline.ro. Așa am făcut în ultimii 11 ani și nu am cerut nimic de la nimeni. Cuvintele ocazionale de apreciere din partea utilizatorilor ne sunt de ajuns.
Dar astăzi nu mai este o zi normală și există un pericol real ca multe zile de acum înainte să nu mai fie normale în România. Astăzi avem ceva de cerut, ceva atât de elementar încât toată lumea civilizată îl consideră de la sine înțeles. Cerem salvarea cadrului normal al unui stat de drept, cadru care dă sens și permanență muncii proiectului DEX online și oricărei alte inițiative private.
Un stat de drept este prin definiție într-un echilibru fragil, în care diversele ramuri se țin în șah una pe alta pentru a preveni abuzurile. Orice pas care afectează acest echilibru este un pas într-o direcție greșită, căci el diminuează libertatea și siguranța cetățenilor. USL a făcut numeroși astfel de pași în ultimele zile:

  • a redus drastic puterea Curții Constituționale;
  • a schimbat fără un motiv real avocatul poporului și președinții camerelor parlamentare;
  • a trecut, fără un motiv real, Monitorul Oficial în subordinea Guvernului, pentru a avea controlul asupra datelor intrării în vigoare a actelor;
  • intenționează să modifice legea referendumului, urmărind să acapareze și ultima instituție pe care nu o deține – președinția;
  • a binecuvântat plagiatul și câștigul fără muncă, numind un prim-ministru care și-a luat doctoratul cu 10% transpirație și 90% copy-paste;
  • a binecuvântat chiulul, numind un Președinte al Senatului cu prezența la vot de 6% în ultimii patru ani de mandat.
Ne ținem pentru noi opiniile politice. Nimeni din echipa DEX online nu știe cum votează ceilalți. Dar ce se întâmplă în aceste zile transcende culoarea politică. Dacă acest blitzkrieg reușește, consecințele asupra României și asupra raporturilor României cu lumea vor fi devastatoare.
Vă rugăm și pe dumneavoastră să nu fiți indiferenți. Puterea absolută corupe în mod absolut.
Abonează-te
Anunță-mă despre
guest
1 Comment
cel mai vechi
cel mai nou cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
C. Fotea
C. Fotea
10 martie 2013 06:26

Curios cum de nu a fost nici un comentariu la acest post. Oare din cei care l-au vazut nimeni nu a avut nimic de zis? Noroc cu americanii si cu europenii ca altfel ar fi fost mai rau ca in Ucraina!!