Definiții structurate – un exemplu

Structurarea definițiilor ne duce de la

la

Mai avem mult de lucru până să fie gata. Nu în ultimul rând, mai avem de lucru la prezentarea vizuală a diferitelor componente, la adăugarea de exemple și la reconcilierea diferendelor între dicționare asupra anumitor sensuri. Dar, dacă avem ceva, de 15 ani încoace, este muuuultă răbdare. 🙂

Abonează-te
Anunță-mă despre
guest
9 Comments
cel mai vechi
cel mai nou cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
cyril
10 martie 2017 22:50

care din dictionarele offline de la resurese mai pot descarca ultimele definitii adaugate? deocamdata nici dixit dici maestro dex nu mai descarca nici o definitie de luni bune.

dexonline
7 februarie 2017 14:24

@Sorin – Ionut – La ce vă referiți? Momentan dumneavoastră sunteți cel care comentați complet pe dinafara unui subiect pur lingvistic. (cata@dexonline)

Sorin - Ionut
7 februarie 2017 11:08

Felicitari pentru mizeria politica adusa pana si in acest loc.

Sorin - Ionut
7 februarie 2017 11:07

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Matei Gall
24 ianuarie 2017 07:43

Novac. EROAREA MAJORĂ despre care vorbiți nu aparține dexonline, care este o „oglindă” a surselor menționate (corectând doar unele greșeli de tipar).
Prin urmare, protestul dv. trebuie adresat autorilor surselor respective.
Administratorii dexonline și voluntarii care introduc definiții nu sunt lingviști și – chiar dacă GÂNDESC – nu pot decide de partea cui este adevărul.

Ionuț
7 ianuarie 2017 11:38

Da, etimologia se bazează foarte mult pe presupuneri… Lingvistica în general este o știință încă foarte tânără.

Anca Novac
27 decembrie 2016 10:46

Îndrăznesc să aștept și un răspuns de la Organizatori, în cazul în care nu sunt total ”ne-gânditori” … cu mulțumiri anticipate

Anca Novac
27 decembrie 2016 10:44

Preluarea mecanică din DEX -1988 a condus la EROAREA MAJORĂ a originii greșite pentru nenumărate cuvinte. Astfel, semnalez ca FORȚATĂ originea ”bulgară” sau ”sârbească” sau ”maghiară” a multor cuvinte românești. Este deosebit de greu de închipuit – dacă nu chiar imposibil – că ÎNTREAGA populație de pe teritoriul nostru, adică strămoșii noștri daci, au AȘTEPTAT venirea bulgarilor în sec. al VIII-lea d.H. pentru a da un nume încălțărilor – OPINCI – sau plantelor care creșteau din vremuri imemoriale pe câmpiile lor ! În paralel, dicționarele respectivelor limbi menționează originea română / dacică a cuvintelor lor. Un alt exemplu stupefiant este… Mai mult »

Anca Novac
27 decembrie 2016 10:38

Acest comentariu a fost eliminat de autor.