Definiții structurate – un exemplu

Structurarea definițiilor ne duce de la

la

Mai avem mult de lucru până să fie gata. Nu în ultimul rând, mai avem de lucru la prezentarea vizuală a diferitelor componente, la adăugarea de exemple și la reconcilierea diferendelor între dicționare asupra anumitor sensuri. Dar, dacă avem ceva, de 15 ani încoace, este muuuultă răbdare. 🙂

9
Adaugă un comentariu

avatar
9 Firuri de comentarii
0 Răspunsuri pe fir
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Comentariul cel mai activ
1 Autori ai comentariilor
Anca NovacIonuțMatei GallSorin - Ionutdexonline Autori ai comentariilor recente
  Abonează-te  
cel mai nou cel mai vechi cel mai votat
Anunță-mă despre
Anca Novac
Musafir

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Anca Novac
Musafir

Preluarea mecanică din DEX -1988 a condus la EROAREA MAJORĂ a originii greșite pentru nenumărate cuvinte. Astfel, semnalez ca FORȚATĂ originea ”bulgară” sau ”sârbească” sau ”maghiară” a multor cuvinte românești. Este deosebit de greu de închipuit – dacă nu chiar imposibil – că ÎNTREAGA populație de pe teritoriul nostru, adică strămoșii noștri daci, au AȘTEPTAT venirea bulgarilor în sec. al VIII-lea d.H. pentru a da un nume încălțărilor – OPINCI – sau plantelor care creșteau din vremuri imemoriale pe câmpiile lor ! În paralel, dicționarele respectivelor limbi menționează originea română / dacică a cuvintelor lor. Un alt exemplu stupefiant este… Mai mult »

Anca Novac
Musafir

Îndrăznesc să aștept și un răspuns de la Organizatori, în cazul în care nu sunt total ”ne-gânditori” … cu mulțumiri anticipate

Ionuț
Musafir

Da, etimologia se bazează foarte mult pe presupuneri… Lingvistica în general este o știință încă foarte tânără.

Matei Gall
Musafir

@Anca Novac. EROAREA MAJORĂ despre care vorbiți nu aparține dexonline, care este o „oglindă” a surselor menționate (corectând doar unele greșeli de tipar).
Prin urmare, protestul dv. trebuie adresat autorilor surselor respective.
Administratorii dexonline și voluntarii care introduc definiții nu sunt lingviști și – chiar dacă GÂNDESC – nu pot decide de partea cui este adevărul.

Sorin - Ionut
Musafir

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Sorin - Ionut
Musafir

Felicitari pentru mizeria politica adusa pana si in acest loc.

dexonline
Musafir

@Sorin – Ionut – La ce vă referiți? Momentan dumneavoastră sunteți cel care comentați complet pe dinafara unui subiect pur lingvistic. (cata@dexonline)

cyril
Musafir

care din dictionarele offline de la resurese mai pot descarca ultimele definitii adaugate? deocamdata nici dixit dici maestro dex nu mai descarca nici o definitie de luni bune.

Close Menu