Votați Iohannis pe 16 noiembrie 2014!

Nouă ne plac zilele normale, în care ne putem vedea de treabă. Dar s-ar putea să nu mai existe zile normale în România. Acesta este motivul pentru care ieșim din sfera noastră de confort și încercăm să atragem atenția la ce s-ar putea întâmpla în țară în următorii ani de zile.


Mai întâi, permiteți-ne să spunem câteva cuvinte despre noi. Sperăm că Dexonline este un site util. Dacă nu pentru toți dintre dumneavoastră direct, atunci pentru cele 2,5 milioane de oameni care-l vizitează lunar. Ne face mare plăcere să muncim la el. Lucrăm în mare parte voluntar. Suntem independenți și fiecare din noi s-a alăturat proiectului pentru că simte că lasă în urmă un instrument devenit necesar supraviețuirii limbii, în circumstanțele sociale și tehnice ale lumii de azi. Ne place și lucrul bine făcut și avem și o mândrie, putem să-i spunem, că limba noastră maternă e româna. Da, aici sunt ambele sloganuri ale campaniei electorale, pe care credem că am reușit să le punem în fapte.


Cum am mai zis-o, Dexonline este un demers civic. Ne-am propus să facem ceva pentru limba română, pentru cei care vor să folosească cuvintele limbii române ca să-și transmită gândurile. Tot dintr-o pornire civică spunem acum următoarele.


Credem că trăim un moment important, iar consecințele alegerilor din 16 noiembrie vor fi enorme. Considerăm că Victor Ponta este un real pericol pentru România, un om cum nu se poate mai departe de valorile noastre: onestitate, muncă, responsabilitate, spirit civic. Credem că ar fi catastrofal dacă Victor Ponta ar ajunge președintele României, iar prima afectată ar fi justiția. S-ar nărui astfel statul de drept, singurul sistem în care inițiativa privată se poate dezvolta pe termen lung, fără teama perpetuă a unor abuzuri care pot lovi pe oricine, oricând.


Statul de drept necesită, prin definiție, separarea puterilor, care se țin sub control una pe cealaltă. Concentrarea parlamentului, a guvernului și a puterii locale în mâinile PSD este deja alarmantă, iar atacurile la justiție din ultimii ani arată intențiile acestui partid și ale liderilor săi. Adăugarea președinției la această horă a corupției ar fi devastatoare. Dacă PSD câștigă și alegerile prezidențiale, România va redeveni un sistem monopartid. Faptul că 40% dintre români nu văd o problemă în asta demonstrează starea de manipulare a unei nații care arăta, în 1989, că urăște cu toată ființa ei totalitarismul.


De aceea, o spunem răspicat: pe 16 noiembrie trebuie votat Klaus Iohannis.


Știm că acest îndemn poate fi contestat. Unii nu îl simpatizează nici pe Iohannis. Alții consideră că „toți sunt aceeași mizerie”. Alții ar vota doar cu Făt-Frumos sau cu Superman și nu se „mânjesc” alegând pe altcineva. Dar aici este viața reală, de care nu putem fugi. Fie Ponta, fie Iohannis ne va fi președinte cel puțin până în 2019, cu toate implicațiile care decurg piramidal de acolo, de la Cotroceni.


Pentru cei care au votat cu altcineva în primul tur (e și cazul nostru), Iohannis este o soluție infinit mai bună decât Ponta. N-a arătat nici pornirile de satrap ale acestuia, nici n-a luat apărarea celor ajunși în pușcării, nici nu spune una dimineața și alta seara, nici nu s-a arătat mai apropiat de regimurile cu trăsături despotice de la Est decât de valorile civilizației occidentale și nici nu i se poate pune în cârcă vreun plagiat (furt, chiar dacă de text). Klaus Iohannis este primar al Sibiului de atâția ani, reales cu mari majorități; n-are nici renume de baron local, care taie și spânzură pe moșia sa, și nici nu dă de bogdaproste la armate de oameni, pentru a le obține votul.


Un citat care a tot circulat spune că pentru ca răul să se întâmple e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic. Experiența de viață a fiecăruia dintre noi ne poate confirma acest lucru. Ca răul să se întâmple nu trebuie să facem rău. E suficient să ne ținem deoparte, să rămânem pasivi, să persiflăm implicarea sau să ne găsim scuze pentru absență.


Îi înțelegem pe cei care uneori chiar nu găsesc pe cine să aleagă și-și spun că nu merită să piardă timpul cu votul. Acum nu este o astfel de situație. Cu Victor Ponta președinte, România s-ar duce de râpă și, pe termen scurt sau mediu, fiecare dintre noi ar resimți în plan personal dezastrul.


Vă rugăm să mergeți la vot pe 16 noiembrie și să-l votați pe Klaus Iohannis.


Echipa Dexonline

Notă: Publicarea acestui mesaj s-a făcut cu asentimentul marii majorități a echipei (nu cu unanimitate).

Actualizare: Încetați să mai susțineți că interesul pentru treburile cetății este un lucru rău. Interesul pentru lumea în care trăim este un lucru nu doar bun, ci chiar vital. Este absolut normal să ne interesăm cum ne administrează țara cei cărora noi le-am îngăduit să ne-o administreze, prin votul nostru. Puteți citi detalii despre viziunea noastră asupra civismului. Comentariile care ne acuză că „facem politică”, presupunând a priori că asta ne face vinovați de ceva, vor fi șterse. Nu poți să combați un punct de vedere cât timp nu îl înțelegi.

523
Adaugă un comentariu

avatar
523 Firuri de comentarii
0 Răspunsuri pe fir
0 Urmăritori
 
Comentariul cu cele mai multe reacții
Comentariul cel mai activ
1 Autori ai comentariilor
AnonimDEX onlineAdrianDeeaAlina Autori ai comentariilor recente
  Abonează-te  
cel mai nou cel mai vechi cel mai votat
Anunță-mă despre
Anonim
Musafir
Anonim

Felicitări pentru iniţiativă! Ţinând cont de context, promovarea acestei idei nu mai e o chestiune politică, ci lecţie de patriotism.

Anonim
Musafir
Anonim

nu găsesc pentru???? cine să aleagă

corect:nu găsesc pe cine să aleagă

DEX online
Musafir

Mulțumesc, am corectat.

Anonim
Musafir
Anonim

Apropo de amicul care identifică demersul dvs. cu o lecție de patriotism. Deci, cei ce votează cu Joianas sunt patrioți și ceilalți nu…Halal lecție de democrație!

Anonim
Musafir
Anonim

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

DEX online
Musafir

Nu am spus nicicând că cei care votează cu Ponta nu sunt patrioți. Am vorbit de manipularea cărora îi sunt de obicei supuși, dar mai pot fi și alte motive. De exemplu, pentru unii oameni mita electorală a PSD este importantă. E greu să-i acuzi pentru asta.

Aveți și argumente raționale, sau vă limitați doar la a poci numele candidaților?

Anonim
Musafir
Anonim

Ce ziceti daca se va reface mizeria de USL, daca iese Iohannis? Va dati pumni in cap? Totul este o mascarada, praf in ochi. Daca imi stergeti mesajul inseamna ca nu aveti demnitate…

DEX online
Musafir

Am șters un singur mesaj până acum, pentru că era scris fără cap și coadă, fără spațiere și punctuație. Nu știu dacă era al dumneavoastră, ambii erați anonimi (păcat).

Dacă iese Ponta, nu va mai fi nevoie de alianțe. Cred că vă pierdeți în niște „dacă”-uri prea ipotetice și le omiteți pe cele mult mai probabile.

Anonim
Musafir
Anonim

Sunt surprinsa placut de acest demers. Jos palaria! 🙂

Anonim
Musafir
Anonim

Politica este un joc de culise, pe fata se scuipa si in spate se pupa. Cand l-au propus pe Iohannis premier, acesta a acceptat(PSD-ul la propus). Sa nu ziceti ca a gresit si acum si-a dat seama… Restul este gargara… Se intelege si fara diacritice. In ceea ce priveste spatiile va dau dreptate. Fara cap si coada? Ma rog, succes in Demers.

Anonim
Musafir
Anonim

Jos cu Fritz al vostru.Uitati-va cine sta langa el, toata clica lui basescu(ciuma portocalie)blaga,flutur,orban si alti banditi de cea mai joasa speta.Halal conducator am avea!!!!

Adrian
Musafir

16 noiembrie dată în care România își alege viitorul Președinte. Două tabere: energicii(junimea) și inerții(cei care au experimentat comunismul post-decembrist cu nea’ Ion). În primul tur au caștigat stângiștii. Partea de nord-vest a fost teritoriul unde neamțul a reușit să înfrangă pe contracanditatul său. Marea familie a A3 (nu este vorba de autostradă) incluzând aici și pe V.V.P., pe domnul cu motoarele cât și pe domnul cu medicamentele. Un alt aderent al familiei este domnul care are nevoie de un stomatolog. Fostul pastor lingvist, diriguitorul familiei A3 împreună cu Hysteria de la 23 încearcă seară de seară convingerea româniilor că… Mai mult »

DEX online
Musafir

Atunci vă propun să ne încrucișăm brațele și să așteptăm. Precis apare Făt-Frumos, maxim într-un an-doi. Îl alegem toți, clasa politică îl va lăsa să-și facă treaba și peste tot va curge lapte și miere.

Sau putem să încetăm cu acest delir și să alegem atunci când putem, dintre doi oameni imperfecți.

Anonim
Musafir
Anonim

Din păcate, sunt prea puțini dintre cei care votează cu Ponta care consultă DEX-ul. Cât despre ceilalți, nu cred că mai necesită vreun argument sau nevoie de convingere.

Deea
Musafir
Deea

V-ați asumat un mare risc prin acest îndemn. Mulți oameni sunt fără cei șapte ani de acasă, din păcate, și nu își pot exprima părerile civilizat, dar mai corect.
Pagina este foarte utilă și o folosesc adesea, dar pe lângă asta, mă bucur că votați cu Johannis.

Alina
Musafir
Alina

Va felicit si eu pentru initiativa!

Anonim
Musafir
Anonim

Traficant de organe.Voi sunteti de acord cu monstrul acesta si cu nevasta lui care nu au copii dar trafica copii pentru bani?Altii isi rup oasele cu munca sa-si creasca copii si astia ii omoara pentru organe.Si mai vrea si presedinte…Nu stergeti mesajul,ca va vede Dumnezeu si o sa va pedepseasca la fel cum o sa va pedepseasca pentru ca sustineti pentru carma statului un om cu mainile patate de sange nevinovat,pur si fara aparare.Rusine.

Anonim
Musafir
Anonim

"Iohannis (…) nici nu dă de bogdaproste la armate de oameni, pentru a le obține votul." Păi uite că vouă v-a dat! Și întregii propagande mizerabile, care nu aduce aminte decât de Băsescu. Rușinos!

Adrian
Musafir

Ba voi astia, cu traficul de copii, de organe si mai stiu eu ce indrugati voi. Dupa 1990 a fost un fenomen, daca il pot numi asa. Acest fenomen consta ca erau copii abandonati de parinti si din strainatate veneau familii din strainatate sa ia copii orfani. Aceste infieri se faceau fie ca strainezi nu erau fertili sau doreau pur si simplu sa infieze. Ce este asa de greu de inteles. Asa in prostia argumentatiei mele pot invoca faptul ca Viorel s-a incurcat cu o minora. Postez un link: http://www.youtube.com/watch?v=cSYFCBlTlz8 Se mai poate gasi si pe mondonews.ro

Anonim
Musafir
Anonim

Intotdeauna am considerat Dexonline o initiativa foarte buna si foarte utila pentru noi, romanii. V-am admirat si va admir pentru ceea ce faceti la nivel lingvistic, dar nu este bine, frumos si moral sa se faca propaganda electorala si pe un site dedicat limbii si culturii romane. Daca dorim stiri politice, sunt destule alte site-uri. Ati reusit sa ne demonstrati ca nu putem scapa niciunde de propaganda. Mentionati cuvinte mari, precum binele, raul, manipularea. Binele si raul sunt notiuni subiective. Cine poate spune cum va fi intr-adevar bine? Dumneavoastra sau cei 40% de romani "manipulati"? Oare chiar sunt ei manipulati?… Mai mult »

Anonim
Musafir
Anonim

În primul rand dex on-line a avut o opinie pe care nu ar trebui sa o criticați ( eu sunt perfect deacord cu echipa dex on-line ).În al doilea rand ponta a mințit în nenumărate rânduri , a promis marea cu sarea , a încălcat legea de foarte multe ori fără a fi pedepsit , a plagiat cu nerușinare (70% din lucrarea de doctorat ) și ne-a depărtat de democrația adevărată (CEA A OCCIDENTULUI ) .În plus , Iohannis este primar în Sibiu , cel mai vizitat oraș din România , cel mai curat , bine conservat și frumos și… Mai mult »

Anonim
Musafir
Anonim

Votati răul cel mai mic

Anonim
Musafir
Anonim

Felicitari pentru initiativa. Sper ca romanii sa se mobilizeze in acest moment important pentru viitorul neamului nostru si sa aleaga un om care a dovedit ca poate face ceva bun: vezi orasul Sibiu, mandria tarii noastre. Apropo de A3, cum poate fi credibil un canal, parte dintr-un trust care promovoaza modele distrugatoare pentru generatia tanara?! Oameni buni, treziti-va….

Andrei Vasiliu
Musafir

Ce paradox! Site-ul Dexonline il sustine pe candidatul Klaus Iohannis, care face frecvent greseli grave de limba romana in iesirile sale publice…

Anonim
Musafir
Anonim

Felicitari! Pentru toti ceilalti, nu pot sa scriu decat ca au ramas niste bolsevici. Cei de stanga si-au batut joc de tara in ultimii 25 de ani si problema este faptul ca inca nu vrem sa vedem asta. 🙁 Iar cand vad ce scriu cei de mai sus… Doamne, cat de infecti pot sa fie unii… Pacat!

neli tatomirescu
Musafir

Doar asta se face din '89 în coace ! Votăm răul cel mai mic ! Altceva nu ni s-a oferit .

Adrian
Musafir

Cum vine raul cel mai mic, de unde poti spune tu ce este mai rau fara sa experimentezi. Una-i ex ante si alta-i ex-post. Cati ati fost la referendumurile organizate pentru demiterea lui Basescu? Suntem un popor stangist, avem multi pensionari. VAX populi voteaza si ei. Dilema se adanceste…

Anonim
Musafir
Anonim

Ce ma frapeaza: Ponta are dupa el toate tarele partidelor cu ,,s" in abreviere. KI este un batman, un supeman, un supererou care nu se va baza pe nimeni compromis (de parca ai putea face politica ,,la varf" fara sa ajungi sa ,,dansezi cu lupii"). El va umbla prin satele uitate de vreme, ii va intreba pe batrani unde le sunt copiii, ii va cauta pe acestia, ii va verifica dpdv moral, profesional si-i va organiza in guvernul care va conduce tara. Parlamentul sub presiunea supereroului va ridica mana a validare. Daca nu credeti in ce am spus este foarte… Mai mult »

Tatanka
Musafir

Felicitări pentru inițiativă! Sper ca mesajul dumneavoastră să ajungă la cît mai mulți. Cei care vă critică sunt fie postaci, fie nu știu ce înseamnă democrația.

Anonim
Musafir
Anonim

Exact ! Cei care voteaza Iohannis voteaza omul onest, muncitor si cu rezultate … deci sigur sunt patrioti.
Tot asa cum cei care au votat impotriva lui Hitler au fost niste patrioti si restul NU.
Tot asa cum cei care au votat impotriva lui Stalin au fost niste patrioti si restul NU.
Simplu si logic !

Adrian
Musafir

Cine mai crede in Politica? Eu unul nu, se deviaza de la democratie la oligarhie fie tiranie…

Vlad Tepes
Musafir
Vlad Tepes

De ascultat: Cosmin Vaman vs Dan Teodorescu (Taxi) – Răul mic vs Răul mare
https://www.youtube.com/watch?v=9fINdcRSGrI

Anonim
Musafir
Anonim

Vă rog dați-mi voie să-mi exprim părerea de cetățean turmentat (adică habar n-am pe cine să votez): Nu sunt de-acord cum puneți problema. Nici unul din cei doi candidați nu este perfect, fiecare are plusuri și minusuri. Rămâne la latitudinea fiecărui cetățean să se informeze în legătură cu acțiunile fiecărui candidat și să aleagă ce CALITĂȚI și DEFECTE preferă.
Nu sunt de-acord că îndemnați oameni să voteze pe cineva anume, când ar trebui să îi încurajați să voteze cu cine vor ei.

Anonim
Musafir
Anonim

bravo! initiativa laudabila

Anonim
Musafir
Anonim

Lăsat-i ca daca iese Iohannis o sa se refacă PDLul si o sa fie tare bine… ��

Anonim
Musafir
Anonim

Si data trecuta l-am votat deci si pe 16….o sa votez cu K Werner Iohannis.Daca atatia ani a fost primar al Sibiului..inseamna ca oamenii au avut incredere in el ,

Anonim
Musafir
Anonim

Bravo, sunt mandru…cum reusiti sa fiti populari DEX online? Iohanis asta, este in primul rand cazut in bila, cica:"nu am investit in copii ci am investit in imobile", de unde pot sa trag concluzia ca pentru el, copiii sunt un fel de ornamente, sauu…in fine, mintea ingusta a unui incult.In aldoilea rand zice "sunt un politruc", mai ramanea sa zica ca e hitlerist, ce bine, votati Iohanis si hai sa dam in comunism!Si cica"sase case" din meditatii, cu "noroc" nu cum au avut atatia saraci "ghinion". Nu tin nici cu Ponta, dar cuasta cu declaratiile lui, care se contraxic, si… Mai mult »

Lucrisu
Musafir

Bravo Dex-ule! Hai Iohannis! Hai la vot!

DEX online
Musafir

Oho, au început să apară postaci de calibru ceva mai greu. 🙂 Care parte a cuvântului „îndependent” nu o înțelegeți? Sunteți atât de spălați pe creier, încât ați uitat că oamenii își pot susține ideile fără a fi plătiți? Pe același principiu, și noi am putea spune că voi, care ne contraziceți, sunteți plătiți de PSD. De altfel, când oamenii ne acuză de mercenarism, de regulă este pentru că ei înșiși se pretează la așa o josnicie și își închipuie că toți sunt ca ei. Ei nu concep că există oameni care își exprimă opiniile din convingere. Așadar, vă rugăm,… Mai mult »

Anonim
Musafir
Anonim

Felicitari pentru implicare si initiativa! Respect maxim!

Jos Ponta si PSD, jos hotie, coruptie, minciuna si dictatura, jos (neo)comunism!

Votez pentru o Romanie libera si prospera, in care drepturile oamenilor sunt respectate!

Anonim
Musafir
Anonim

Va multumesc pentru servicii! Am sa caut limba romana corecta in alta parte… 🙂

Flo Redwine
Musafir

V-ati cretinit? Ce legatura are DEX cu politica? Hilar si penibil

Anonim
Musafir
Anonim

Este inadmisibil ca un grup care doreste sa corijeze/educe sa se preteze la asemenea gesturi.Cum puteti crede ca o persoana cu capul pe umeri ar putea vota cu un individ sustinut de un regim diabolic?!Daca domnul Iohannis nu ar fi fost un papusar al PDL-istilor,poate avea sanse.Sunteti absurzi,nu va fi ales un continuator al regimului Basescu care a facut atata rau acestei natii.

Anonim
Musafir
Anonim

Nu dex…nu ati inteles nimic, si e nasol ca luati figurile meltenilor din poliica desariti si ma jigniti, "spalat pecreier" auzi. Desi ma spal pe par…da' in fine, vad ca aci, cei mai destepti au cedat mereu ca incepeti sa jigniti. Nu am zis ca sunteti mercenari sau ceva din ce ati zis.
Sa va spalati pe cap cu iohanis. In fine. Va doresc succese tuturora si imi pare rau de confuzie.
Pace voua si har!

DEX online
Musafir

Încetați să mai susțineți că interesul pentru treburile cetății este un lucru rău. Interesul pentru lumea în care trăim este un lucru nu doar bun, ci chiar vital. Este absolut normal să ne interesăm cum ne administrează țara cei cărora noi le-am îngăduit să ne-o administreze, prin votul nostru.

Puteți citi detalii despre viziunea noastră asupra civismului.

De acum încolo, comentariile care ne acuză că „facem politică” vor fi șterse. Ele nu contribuie cu nimic constructiv la discuție, ci denotă lipsă de interes pentru punctul de vedere al interlocutorului. Adică sunt isterice.

Anonim
Musafir
Anonim

Eu cred că fiecare trebuie să voteze în funcţie de interesele proprii. Nu cred că cine votează cu Ponta este automat manipulat, asta e o mare prostie şi o manipulare în sine. Unii din cei care îl votează cu Ponta poate chiar vor trăi ceva mai bine dacă va ieşi Ponta preşedinte şi atunci de ce să nu-l voteze? E treaba lor. Personal eu cred că Johannis ar fi mai bun ca preşedinte dar nu sunt absolut sigur că cu el preşedinte eu voi trăi mai bine, şi cu Emil Constantinescu am luat plasă la capitolul nivel de trai, poate… Mai mult »

Ovidiu Niţan
Musafir

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Ovidiu Niţan
Musafir

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Anonim
Musafir
Anonim

Domnule Catalin Francu, ai murdarit acest proiect pe care l-ai oferit gratuit comunitatii romanilor de peste tot. Nu iti face cinste aceasta mizerie cu care arunci in oamenii nevinocati pe care i-ai pacalit ca le oferi voluntar un act de cultura… Rusine!

DEX online
Musafir

Îhî. Ai de gând să-mi spui și cu ce l-am murdărit?