Încă un dicționar finalizat!

    Demersul dexonline de a digitiza valoroasele dicționare vechi ale limbii române continuă! Zilele acestea am finalizat binecunoscutul dicționar coordonat de Lazăr Șăineanu: Dicționarul Universal al Limbii Române, ediția a VI-a (1929).

    Înainte de toate trebuie să le mulțumim tuturor voluntarilor noștri, dar mențiuni speciale trebuie aduse Laurei și lui Laurențiu, care au lucrat neobosit! Fără ei, lucrurile ar fi fost infinit mai greu de pus în practică: practic singuri ei doi au introdus întreg dicționarul!

    În mod cert nu ne vom opri aici!  Avem în plan încă 3 dicționare pentru acest an (nu vreau să vă stric surpriza, așa că nu le menționez)! Sigur, sperăm să apară noi voluntari care să ne ajute cu dicționarele pe care le avem în plan, cu alte dicționare sau chiar cu articole de gramatică și/sau lingvistică.

Abonează-te
Anunță-mă despre
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Radu Borza
25 octombrie 2013 14:26

Putem discuta pe contact@dexonline.ro Dar de ce vă miră că avem nevoie de voluntari? Întotdeauna am avut! 🙂 DEX online este transpunerea pe Internet a unor dicționare de prestigiu ale limbii române. El este creat și întreținut de un colectiv de voluntari. Definițiile sunt preluate textual din sursele menționate, cu excepția greșelilor evidente de tipar, pe care le-am corectat. DEX online este un proiect distribuit; oricine dorește poate ajuta la dezvoltarea proiectului, de exemplu contribuind cu definiții noi sau donând asociației dexonline o mică sumă de bani. Accesul la DEX online va fi întotdeauna gratuit. O parte din baza de… Mai mult »

Marian
Marian
19 octombrie 2013 16:03

Buna seara,

Aflu cu surprindere ca aveti nevoie de voluntari (!?). As vrea sa particip si eu!